Apk Dosyası Nasıl Yüklenir?

0
2390

APK dosyaları android işletim sistemini için oyunlar ve uygulamalar için kurmanızı sağlayan dosya uzantısıdır.Yani telefonunuza oyun yada uygulama kurmak istiyorsanız dosya uzantısı apk olmalıdır.APK dosyalarını Google Play ile indirebilir yada harici sitelerden indirerek telefon yada tabletlerinize kurabilirsiniz.Tabi Google Play dışında indirip kurmanızı tavsiye etmiyoruz nedeni ise zararlı dosyaları indirip kurmaya çalışırsanız telefonunuza zarar verebilir ve kullanımızında sorunlar yaşabilirsiniz.

Örnek olarak güvenilir bir site buldunuz ve istediğiniz APK uygulamayı bilgisayarınıza indirdinizi.Bu APK dosyasınız telefonunuza attığınız zaman hemen kuramayabilirsiniz.Bunun nedeni ise telefonunuzda bulunan güvenlik bölümüdür. İlk olarak telefonunuzda bilinmeyen kaynaklardan yüklenen APK dosyaları için izin vermelisiniz.

APK Dosyalarına İzin vermek için ise yapacağınız ayarlar…
Menü > Ayarlar > Güvenlik > Bilinmeyen Kaynakları Google Play dışından uygulama indirebilmenize izin vermek için işaretleyin.

apk-dosyasi-nasil-yuklenir

Bu izinden sonra istediğiniz apk dosyasınızı telefonunuza data kablosu yada farklı bir transfer şekli ile yükleyebilir ve kuruluma başlayabilirsiniz.

Daha sonra ise APK dosylarınızı telefonunuza atınız.Karışmaması için farklı bir klasör altında toplayabilirsiniz ve istediğiniz kişilere gönderebilirsiniz.Yüklediğiniz APK dosyalarını File Explorer tarzı uygulamalar ile giriş yaparak yükleme işlemini başlatabilirsiniz.

Kullanabileceğiniz ve Google Play Store’den ücretsiz olarak indirebileceğiniz birkaç uygulama ise ES Dosya Yöneticisi,File Explorer,Dosya Yöneticisi,File Manager (Explorer) uygulamalarıdır.

apk-nasil-yuklenir

Yükle dedikten sonra bilgisayarda kurduğunuz programlar gibi bir başlangıç olacaktır.Kısa süre sonra kurulum işlemi bitecektir ve yüklemek istediğiniz oyun yada uygulama kullanıma hazır olacaktır.

Önceki İçerikSony Xperia Z2 Lollipop Güncellemesi Geldi
Sonraki İçerikTwitter’da DM Nasıl Kapatılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz