AndroidOne General Mobile 4G ile Türkiye’de

5
1506

Google yaklaşık bir yıl önce gelişmekete olan ülkeler için akıllı telefon kullanımını yaygınlaştırmak için AndroidOne adlı bir program başlatmıştı.Google I/O 2014’te açıklanan program,tabi o zamandalar ülkemizden bahsetmiyordu fakat bugün bu program ülkemizde General Mbil 4G ile giriş yaptı.Hindistan gibi gelişmekte olan ülkeler için akıllı kullanımını yaygınlaştırmak için 105 dolardan başlayan fiyatlarla AndroidOne tabanlı telefonlar da Eylül ayında satışa çıkmaya başlamıştı.

Google Türkiye’nin bugün yaptığı etkinlikte ise ülkemizde AndroidOne kapsamında ilk akıllı telefonu olan General Mobil 4G modelini tanıttı.699 TL fiyatıyla dikkat çeken bu telefon fiyatıyla kullanıcılarını etkileyecek diyebiliriz.Şunu unutmayın bu fiyata performans olarak gerçekten iyi bir cihaz ve giriş seviyesi bir cihaz değil.

Yeni çıkan cihazın isminden de anlaşılacağı gibi 4G desteği olan bir cihaz yani yeni teknolojiye en yakın cihaz diyebiliriz.13 MP arka kamera, 5 MP ön kamera, 5 inç HD IPS Gorilla Glass 4 ekran, 64 Bit Qualcomm işlemci ve 2 GB RAM’e sahip.Cihazda ise en çok dikkat çeken durumlardan biriside ülkemizde Android sürümü Lollipop (Android 5.1.1) kullanan ilk cihaz niteliğinde.135 gr ağırlığında ve 2500 mAh gücünde bir pilden besleniyor.. Micro SD kart desteği de sunuyor.

general-mobile-4g

birkaç gün öncede Turkcell T60 olarak yeni cihazını tanıtmıştı.Büyük ihtimal bu piyasa daha çok kızışacak ve yeni cihazlar bekleniyor diyebiliriz.Özellikle bu fiyatlarda ve özelliklerde cihazların çıkması kullanıcıyı bir hayli sevindiriyor.

Google ve General Mobile, Türkiye’deAndroidOne ile akıllı telefon yaygınlığını ne kadar etkileyecek hep birlikte göreceğiz.

Konuyla ilgili detayları tr.generalmobile.com ve android.com/one adreslerinde bulabilirsiniz.

Google blogunda çıkan açıklamaya göre General Mobile 4G 15 Mayıs’ta satışa çıkacak.

Önceki İçerikTurkcell T60 Görüntülü Konuşma Var mı?
Sonraki İçerikAndroid’de Uygulama Bildirimlerini Kapatma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz