Android’de DNS Değiştirme Yöntemleri

0
2081

Bildiğiniz gibi birçok site için zaman zaman yasaklanmalar yada erişim engellenme durumları olabiliyor.Tabi sadece ülkemizde değil birçok ülkede de bu şekilde durumlar olabiliyor.Tabi bu gibi durumlar için ise farklı yöntemlerde ile erişim engelli sitelere giriş yapılabiliyor.Yani Android telefonunuz için belirli ayarlar yada uygulamalar ile sitelere girilebiliyor.Bizim burada anlatacağımız yöntemlerin hiç biri yasalara aykırı bir durum değildir.Sadece telefonunuz yada tabletiniz üzerinde yapacağımız birkaç ayar ile giriş yapabileceksiniz.

1-Manuel Olarak Dns Değiştirme İşlemi
-Ayarlar bölümünüze giriş yapınız ve Wifi’yi açınız.
-Daha sonra ise Wifi üzerine dokunarak modemlerini görüntüleyiniz.Buradan Wifi’ye uzunca dokununuz ve karşınıza gelen Ağ Yapısınız Değiştir seçeneğine geliniz.

-Ağ yapısınız değiştir ekranına geldiğinizde ise Gelişmiş Seçenekleri Göster yanındaki bölümüne giriş yapınız.
-IP AYARLARI’nda seçili olan DHCP’yi STATIK olarak değiştirin. Bitmedi. Biraz daha aşağıdaki DNS 1’e Google’ın 8.8.8.8, DNS 2’ye ise 8.8.4.4’ü yazın (Google’dan farklı DNS’ler de kullanabilirsiniz).

Bu ayarları yaptıktan sonra ise istediğiniz sitelere giriş yapabilirsiniz.Tabi burada bizim verdiğimiz DNS adreslerinden farklı adreslerde girebilirsiniz.Güncel olarak ise farklı DNS Adresleri bulunmaktadır.

android-dns-adresi-degistirmek

2-Program ile DNS Adresi Değiştirmek
Google Play üzerinden arama yaparak birçok dns adresi değiştirme uygulaması bulabilirsiniz.Yani yukarı yaptığımız ayarları indirecek olduğunuz uygulama sizin yerinize bir dokunuşla yapmaktadır.Sadece Google PLay üyeliğiniz varsa size değiştirmek için dokunmak kalıyor diyebiliriz.Bu DNS değiştirme işlemi için ise Set DNS uygulamasınız önerebiliriz.Set DNS uygulaması basit arayüzü ve kullanım kolaylığı ile işinize fazlasıyla yarayacaktır.

set-dns-uygulamasi

Uygulamada dediğimiz gibi kolay bir arayüzü vardır ve siz dns değiştirme işlemi yaptığınız zaman Widget olarak telefonunuzun yada tabletinizin arayüzünde hangi dns adreslerinin kullanıldığını göstermektedir

Önceki İçerikGalaxy S5 Wifi Bağlanma Sorunu
Sonraki İçerikiOS Cihazlarda Dns Ayarları Değiştirme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz