Android Telefonlarda Rehberdeki Aynı Kişileri Silme

0
29188

 

Android telefonlarda en çok yapılan hatalardan biri yada kullanıcılarından biri rehber bölümüdür.Rehberde bulunan isimleri siz tek olarak kayıt edersiniz ama yedekleme işleminde yada simkartınızdan aldığınız isimlerin aynısından birkaç defa yükleme durumunuz olabilir.Buda aynı isimden fazla fazla çıkarak rehberde bir görüntü kirliliği olmasına neden olacaktır.Peki bu işlem nasıl yapılabilir

Bu işlemi 2 farklı yöntem ile yapabilirsiniz.İlk olarak program kullanarak yapabilirsiniz.Duplicate Contacts isimli programla bu isim durumunu ortadan kaldırabilirsiniz.Tabi ilk olarak son olarak kayıtlarınızın bir yedeğini alınız ve programı çalıştırınız.Daha sonra size kaç tane aynı numaradan olduğunu söyleyecektir.Bu işlemden sonra ise size silmek kalacaktır.Sildikten sonra ise program son yaptığınız işlemin bir yedeğini alacaktır ve son yaptığınız işlem için telefona yüklemek kalacaktır.

android-isim-birlestirme

Diğer bir yöntem ise Gmail üzerinden bu işlemi yapabilirsiniz.

İlk olarak Android üzerinden rehber senkronizasyonunu etkinleştirin.Rehberinizi açınız ve menü tuşuna basınızaçılan menüde “Hesaplar”ı seçin, Google hesabınızı seçin, “Rehber”in seçili olduğundan emin olun.Bilgisayarınızdan Gmail hesabınıza girin ve sol üstte Google logosu altında yer alan “Gmail”i tıklayın ve “Rehber”i seçin.
Açılan sayfada tüm rehberinizi göreceksiniz. Üzerinde yer alan “Daha Fazla” menüsünü tıklayın ve “Çift Girişleri Bul ve Birleştir”i tıklayın. Bu işlem rehberinizde aynı isimle ya da aynı numarayla yer alan kayıtları birleştirecektir.

Önceki İçerikTurkcell Net Sms Paketi Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikTurkcell T50ye Avea Hattı Takılabilir mi?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz