Android Telefonlarda Google Chrome Geçmişi Temizleme

0
1606

Bilgisayarlarda olduğu gibi akıllı telefonlarımızda bulunan web tarayıcılarımızda girdiğimiz siteleri,şifreleri,kullanıcı isimlerini ve mail adreslerimiz belleğine alarak kayıt etmektedir.Bu kayıt edilen bilgiler bizim için önemli olduğu için başkalarının eline geçmemis gerekmektedir.Yani web tarayıcımızın (Google Chrome) kayıt edilen bu bilgilerini zaman zaman temizlersek güvenliğimiz için iyi olacaktır.

Bu temizleme işlemi için ilk olarak Google Chrome tarayıcımızı açıyoruz.Daha sonra sağ üst köşede bulunan nokata olan menüye dokunuyoruz.Daha sonra aşağıdaki resimde görceğiniz gibi 5. sırada bulunan Geçmiş yazan bölüme giriş yapınız.Buraya giriş yaptığınızda karşınıza geçmiş bilgileriniz yani son olarak hangi sitelere girdiyseniz onlar gelecektir.

enkisa-tarayici-gecmisi-silmek
Geçmiş bölümünde yukarıda anlattığımız gibi gezdiğiniz siteler bulunacaktır.Bu sitelerden istediğinizi yanında bulunan X işareti ile silebilirsiniz.Burada sadece tek tek silme işlmei yapabilirsiniz.Siz tüm girdiğiniz siteleri silmek istiyorsanız alt bölümde bulunan Tarama Verilerini Temizle butonu ile yapabilirsiniz.

tarayici-gecmisi-silmek
Butona bastığınızda ise hangi verilerin temizlenmesini istiyorsanız size soracaktır.Yani karşınıza bir kutucuk çıkacak ve silinebilir bölümleri isteğe bağlı olarak işaretleyeceksiniz.

cerez-temizle-google-chrome
Yukardaki görselde ise anlattığımız gibi silmek istediğiniz bölümleri işaretleyebilirsiniz.Onayladıktan sonra silme işlemine başlayacktır.Tarayıcınızda hangi bölümleri işaretlediyseniz silecektir ve kayıt olan bilgilerde gidecektir.Girmek istediğiniz web sayfalarında ise mail adresiniz,kullanıcı adınızı gibi bilgileri hatırlamayacaktır.

Önceki İçerikCD-DVD Yazdırma Programı CDBurnerXP
Sonraki İçerikAndroid 5.1 İşletim Sistemi Resmi Olarak Duyuruldu
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz