Android Telefonlarda 3G Ayarları Nasıl Yapılır

1
22972

Akıllı telefonlarda en çok kullandığımız özelliği bildiğiniz gibi internet ve özellikle hızlı internettir.İnternet üzerinden her işimizi ve eğlenceğimizi yapabiliriz.Haliyle hızlı olması bizim için çok önemli bir hale gelmektedir.Daha hızlı olması için sürekli teknoloji gelişyor ve her zamanda birüst seviyeyi satın almak istiyoruz.

Eğer dikkatinizi çektiyse android telefonunuzda saati göstergesinin hemen yanında çeşitli işaretler çıkmaktadır.Bunlardan bizim için en önemlisi H yada H+ yani H plus gibi işaretlerdir.Bu işaretler internetimizin o bölgedeki hızını göstermektedir.Bu hız ise dediğimiz gibi bulunduğunuz bölgeye göre değişim gösterir.Eğer 3G aboneliğiniz yok ise bu gösterge sürekli E olarak kalacaktır ama 3G aboneliğiniz varsa H ve H plus olarak değişim gösterir.Bu hem internetinizin hızını ve eğer telefonunuzun ayarları tam ise görüntülü konuşma yapmanızı sağlar.

Peki 3G aboneliği nasıl açılır ilk olarak onu görelim.
1-Turkcell için 3G yaz 2222’ye gönder
2-Avea için 3G yazıp 5555‘e göndererek ücretsiz 3G abonesi olabilirsiniz.
3-Vodafone için 3G yazıp 3636′ ya ücretsiz SMS gönderebilirsiniz.

Bu yazdıklarımıza Gsm operatörlerine göre 3G aboneliğinizi başlatmanıza yarar.Belirtilen numaralara mesaj atarsanız 3G aboneliğiniz başlayacaktır.

Diğer bir durum ise telefon üzerinden bu özelliği aktif etmek olacaktır.Android telefonlarda 3G ayarlarınızı açmak için ise Ayarlar bölümünden giriş yapmanız ve buradan Diğer Ayarlar bölümüne giriş yapmanız gerekiyor..Aşağıdaki resimde ise nasıl olması gerektiğini göstermektedir.

android-telefonlarda-3g-acmak
WCDMA Nedir?
WCDMA (Wideband Code-Division Multiple Access) ve UMTS (Universal Mobile Telephone System) gibi üçüncü kuşak mobil telefon şebekeleri veya 3G şebekeleri, GPRS ve EDGE’den daha hızlı veri transfer etmenize ve konuşurken bilgi aktarmanıza imkan verirler.

Bu işlemden sonra ise 3G aboneliğiniz ve telefon üzerinden ayarlarınız yapılmış olacaktır.ARtık hızlı internetinizi ve görüntülü konuşmanızı yapabilirsiniz.

Önceki İçerikSkype Hesabı Nasıl Alınır
Sonraki İçerikGalaxy S5 Mini Lollipop Güncellemesi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz