Android Telefonlara Apk Nasıl Yüklenir?

0
1066

Android Telefonlara Apk Nasıl Yüklenir?
Evet, bugün sizlere dünyanın en çok kullanılan android sistemlerde karşılaşacağımız ve yeri geldiğinde ihtiyacımız olacak apk dosyasının ne olduğunu ve nasıl yüklendiği ile ilgili bilgiler vereceğiz.
Android sistemler az önce de bahsettiğimiz gibi dünyanın en çok telefon işletim sistemi olarak kullandığımız bir sistemdir. Bunun yanında İOS ta vardır. Anca bahsettiğimiz android, İOS’a tur bindirmiş halidir. Android sistemin insanlar üzerindeki en büyük faydalarından biri dediğimiz gibi pek çok kullanıcıya hitap etmiş olmasıdır. Bu sistem üzerinden milyonlarca kişi faydalanabilmektedir. Android sistem sayesinde Google Play uygulama marketi içerisinden istediğiniz çeşit uygulamaları indirebilir hatta boş vakitlerinizde sizleri eğlendirebilecek şekilde oyunlar indirebilir ve bu sayede vakit geçirebilirsiniz.
Google Play marketinden indirebileceğiniz dosyalar, oyunlar ya da uygulamaların bazıları ücretsiz olabildiği gibi bazıları da maalesef ücretli olmaktadır. Bu ücretli oyunlar ya da uygulamaları bir kaç farklı yöntem ile ücretsiz versiyonlarını indirebilirsiniz. Apk dosyası aslında bir nevi setup olarak düşünülebilir.
Apk dosyası denilen olay aslında Google Play üzerinden indireceğiniz oyunlar içerisinde de bulunur ama siz bunu fark edemeyebilirsiniz. Bunun dışında bizim indireceğimiz apk dosyalarının yüklenmesi için bir kaç farklı yöntem kullanılabilmektedir. Ancak öncesinde şunu da belirtmekte fayda var apk dosyalarını google play üzerinden direk indiremeyeceğiniz için internet üzerinden farklı sitelerden indirmeniz gerekecektir. Bu yüzden indireceğiniz sitenin öncelikle güvenilirliğinden emin olun sonrasında da bir virüs taramasından geçirin.

Apk uzantılı dosyaları indirebilmek için öncelikle Google Play‘den AppInstaller, APKMirror  gibi uygulamalarından birini indirmeniz gerekiyor. Bu uygulamaları indirdikten sonra telefonunuz ile bilgisayarınız arasında bir bağlantı kurmanız gerekli. Bunu telefonunuzun ara kablosu ile gerçekleştirmeniz mümkün. Bu yolla indirdiğiniz programı telefonunuza aktarmanız gerekiyor.

Yalnız bir durum var bu noktada. Telefonunuzdaki google play’den indirdiğiniz dosyalar telefonunuzla uyum içerisinde olduğundan dolayı herhangi bir problem çıkartmayacaktır. Ancak bu tarz programlar telefonun güvenilir kaynakları dışında indirildiği için belli başlı engeller ile karşılaşabileceksiniz .Bunun için ayarlar menüsündeki bir nokta ile bu engeli aşabilirsiniz. Yalnız bu bahsedeceğimiz engeli kaldırdıktan sonra programınızı kurun ve ardından o işaretleyeceğiniz kutucuğu tekrar kaldırın. Çünkü bu işlem aslında sizin telefonunuzun bir güvenlik duvarı gibidir. Siz bu duvarı kaldırırsınız. Sonraki işlemler ya da programların telefonunuz için tehlike arz etmemesi için bu işaretlemenin eski haline dönmesi gerekmektedir. Telefonunuzda ayarlar kısmından uygulama butonuna basınız. Orada bilinmeyen kaynaklar adlı bir yazı göreceksiniz. Bu yazının hemen sağında bir kutucuk olacak bu kutucuğu işaretlediğinizde telefonunuza yüklediğiniz uygulamalar rahatlıkla ve problem çıkartmadan yüklenebilecektir.

Bilgisayarınızdan telefonunuza atacağınız dosyalar için ya da apk dosyaları için telefonunuz içerisinde bir klasör açabilirsiniz. Bu klasöre yüklediklerinizi sonrasında telefonunuzdaki dosyalar kısmından ulaşabilirsiniz. Telefonunuzda dosyalar kısmı olmalı. Eğer ki yoksa yine google play uygulaması marketinden file manager indirebilir, buradan da telefonunuz içerisindeki dosyalara rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Konuyla ilgili son bir uyarı yapmak gerekirse, en başından beri dediğimiz bir olay apk dosyaları google play üzerinden indirilmediği için indireceğiniz faklı kaynakları iyi seçmelisiniz. Hatta bu konu ile alakalı forumlara göz atabilirsiniz. Sizin gibi pek çok kullanıcı bu konu hakkında araştırma yapmaktadır. Ortak platformlarda bu işin uzmanları hangi dosyanın nereden indirilebileceği ya da güvenilirliği konusunda yardımcı olabilmektedir. Çünkü bu dosyaya ulaşmak isteyen kitle çok olunca, bu işi kötü tarafa çekmek isteyen de o kadar çok olacaktır. Yarın bir gün dosya yerine bir virüs indirirseniz bu sizin telefonunuza gerçekten ciddi anlamda zarar verebilir.

Önceki İçerikPokemon Go ile İlgili İpuçları
Sonraki İçerikLg K10 Hard Reset – Format Atmak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz