Android Resim Düzenleme Programları

0
4908

Son zamanlarda ne çok kullanılan sosyal medya paylaşımlarından biride bildiğiniz gibi resim paylaşmaktır.Resimleri instagram yada facebook ile paylaşıma sunma ve beğeni gibi durumlarda dahil etme yada güel bir anı hemen paylaşma gibi bir durum bulunuyor.Tabi imkanlar arttıkça kişilerin yapmak istediği şeylerde artmaktadır.Yani resim ve video üzerinde oynamalar ve paylaşılan resimlerin daha güzel olması için editleme programları devreye girmektedir.

Çektiğiniz resimleri ister bilgisayarda istersenizde akıllı telefonunuz ile editleyebilir yani düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz.Tabi editleme özelliği ile resimler üzerinde istediğiniz ayarları,renklendirmeleri yapabilir ve paylaşıma sunabilirsiniz.Tabi her programın kendine ait farklı özellikleri bulunuyor ama aşağıdaki özellikler bu tarz programların genel özellikleri olabilir.Peki bu programlarla neler yapabilirsiniz.

Denge (yeni): Renk dengelerini değiştirme.
Efektler(yeni): 11 farklı renk efekti.
Döndürme (yeni): Fotoğrafı ters yüz etme yada 90 derece döndürme seçenekleri.
Kırpma: Seçeneklerin size sunduğu ölçülerde ya da kendi belirleyeceğiniz oranlarda fotoğrafın kırpılması işlemleri.
Boyutlandırma: En – Boy verisi girilerek fotoğrafın yeniden boyutlandırılması.
Parlaklık: Resim parlaklık ayarı.
Kontrast: Resim kontrast ayarı.
Koyuluk: Resim renk doygunluğu ayarı.
Parlaklık (yeni): Resmin bulanık – keskinlik dengesi ayarı.
Çizim: Resim üzerinde direkt çizim aracı.
Metin: Metin girilmesi ve metnin boyutlandırılması.
Kırmızı göz: Tek dokunuşla fotoğraftaki kırmızı göz sorununa çözüm.

fotorus-resim-editleme
1-FotoRus
İlk olarak FotoRus programını ele alıyoruz.FotoRus programı resimler üzerinde düzenleme yapabilieceğiniz onlara çerçeve ekleyebileceğiniz ve son zamanlarda en çok kullanılan Collage özelliğini yani rek bir pencerede birden çok resmi ekleyebileceğiniz bu özelliği sunmaktadır.

fotorus-android-resim-editleme
2-Pixlr Express – Photo Editing
Bildiğiniz gibi google play storede çok fazla program var ama kullanıcı için en iyi tarafı uygulamanın ücretsiz olması ve kullanışlı olmasıdır.Resim editleme programları içinde bu durum geçerlidir.Yani ücretsiz ve kullanıcı için kulllanımı kolay olmasıdır.Pixlr Express programıda bunlardan biridir.Pixlr Express programıda neredeyse tüm programların birleşmesindne oluşmuş ücretsiz ve kulanışlı bir programdır.

Çekmiş olduğunuz resimlerin üzerinde oynamalar,arkaplanda değişmeler ve resimleri başka bir hava vermek için ideal bir programdır.Aynı zamanda program içinde hazır bulunan seçimlerde daha hızlı bir şekilde düzenleme yapabilirsiniz.

pixlr-android-resim-editleme

picsart-android-düzenleme3-PicsArt – Photo Studio
Diğer programlarda anlattığımız gibi genelde kullanıcı için en büyük özellik programın ücretsiz olmasıdır.PicsArt programıda bunlardan biridir.Telefon üzerinden çektiğiniz resimleri editleyebilir,metin,efektler ekleyebilir ve sosyal paylaşım ağları için paylaşımda bulunabilirsiniz.

Resim Editörü : PicsArt programında gelişmiş bir editör arayüzü bulunmaktadır.Bu editör ile kolajlar, çerçeve, etiket, metin efektleri, clipart grafikler ekleyebilirsiniz.

Önceki İçerikGeneral Mobile Discovery HD Duvar Kağıtları
Sonraki İçerikİnstagram’da En Popüler 10 Yer
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz