Android Rehberinizi iPhone’a Nasıl Aktarırsınız?

0
1177

Android bir telefondan sıkılıp yeni çok pahalı ve hızlı bir cihaz satın almak istiyorsanız sanırsam büyük ihtimal İphone model bir cihaz satın alacaksınız gibi görünüyor.Nedeni ise belirli bir süre Android işletim sistemini kullandıktan sonra İOS bir sisteme geçmek ve değişim aramak isteyenler fazla oluyor.Tabi bu durum aynı şekilde İphone model cihazlardan sıkılanlar içinde geçerli.Tabi bu geçiş sırasında en çok yapılan hatta ilk sırada olan işlem ise rehberimi nasıl aktarabilirim yada rehber aktarma nasıl yapılır gibi sorular oluyor.Bizde bu konumuzda ise size Android bir cihazdan rehberinizi İphone nasıl aktarabiliriz onu anlatacağız.

Bu işlem için birkaç yöntem bulunmaktadır.İster programla istersenizde programsız olarak olarak aktarma işlemi sağlayabilirsiniz.

1-Google Gmail Hesabı ile rehber aktarma işlemi
Android cihazınızda kullanmakta olduğunuz gmail hesabıza bir rehber yedeği aldıysanız bu işlem gayet basit bir hale gelecektir.İnternet bağlantısı ile Ayarlar > Posta, Rehber, Takvim yolunu izleyin. Burada “Hesap Ekle” bölümüne geliniz.Buradan Gmail hesabınıza giriş yapınız.

“Hesap Ekle” seçeneğine girdiğiniz zaman karşınıza gelen ekranda “Diğer(Other)” ile devam edin. Daha sonra “CardDAV Hesabı Ekle” seçeneğine dokunun ve karşınıza gelen formu aşağıdaki gibi doldurun.

sunucu: google.com
kullanıcı adı: Google hesabınızda kullandığınız kullanıcı adı
Parola: Google hesabının parolası
Açıklama: Boş bırakılabilir

Bu işlemden sonra ise rehber aktarma işlemi hızlı ve güvenilir bir şekilde olacaktır.Bu en garanti ve zahmetsiz olarak bilinmektedir.

2-Sim kart ile aktarma işlemi sağlamak
Android cihazlarda aktarma seçeneği İOS cihazlara göre daha fazladır.Mesela İOS cihazda Sim kart diye bir seçenek yoktur.O yüzden Android cihazların bu konuda baya bir avantajı vardır.Bu işlemden sonra ise “Posta, Rehber, Takvim”seçeneğine erişin. Bu menü altında bulunan “Import SIM Contacts (Kişileri SIM karttan aktar)” seçeneğine dokunarak aktarım işlemini başlatabilirsiniz.

3-Uygulama ile rehber aktarma işlemi
Google play ve App store üzerinden indireceğiniz bir uygulamayı kullanabilirsiniz.Bu uygulama ile istediğiniz şekilde yedek alabilir ve istediğiniz cihaza kopyalayabilirsiniz.Copy My Data uygulamasını bu konuda ücretsiz indirebilir ve kullanabilirsiniz.

android_iphone_aktarma

4-İtools programı ilede bu işlemi yapabilirsiniz.Android cihazda alacağınız bir Vcard yedeğini İtools programı ile kolayca iphone cihazınıza atabilir kullanabilirsiniz.Bu işlem için ise bilgisayar ile yapabilir ve bilgisayarınızada itools programını indirmelisiniz.

Tabi programlı olarak aktarma işlemi yapmak istiyorsanız birçok uygulama ve program aktarma işlemi için kullanılabilir.Bi bu konumuzda belirli başlı yöntemleri anlattık…

Önceki İçerikAkıllı Telefonlarda Fotoğraflar Nasıl Yedeklenir?
Sonraki İçerikAndroid Telefonuma Format Attım Eski Gmail Hesabımı İstiyor
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz