Android Cihazlarda Silinen Fotoğrafları Kurtarmak

1
1057

Android işletim sistemine sahip cihazlarda bulunan fotoğraflarını yanlışlıkla sildiyseniz doğal olarak silinen fotoğraflarınızı kurtarmak isteyeceksiniz.Hata ile silinen fotoğraflarınız Android cihazınızdan tam olarak silinmiş olmuyor.Yani silinen fotoğrafları kurtarmak için bir şansınız oluyor.Tabi silinen fotoğraflardan sonra telefonun yada tabletin kullanılmaması gerekmektedir.Bu şu demek oluyor.Silinen bilgiler üzerin yeni bilgiler yazılmamış olması gerekmektedir ve kurtarma şansınız daha fazla oluyor demektir.Dr Fone for Android by Wondershare programı sayesinde bu işlemleri yapabilirsiniz.Kurtarma işlemine başlamadan önce Öncelikle Wi-Fi ve data bağlantısını devre dışı bırakın.Dr Fone for Android by Wondershare programını kullanmak için ise cihazın Root izinlerinin verilmesi gerekmektedir.

1-Bu işlem için birçok program var.Biz bu konumuzda ise Dr Fone for Android by Wondershare programı ile işlem yapıyoruz.Dr Fone for Android by Wondershare programını indiriniz ve bilgisayarınıza kurunuz.

2-Daha sonra ise aşağıdaki gibi bir arayüz ile karşılaşacaksınız.

Android-Silinen-Fotoğrafları-Kurtarmak-2

3-Akıllı telefonunuzu yada tabletinizi USB kablo ile bilgisayarınıza bağladığınız zaman Cihazda “USB debugging” – “USB hata ayıklama” özelliğinin etkinleştirilmiş olması gerekmektedir.Bu özelliği aktif etmek için ise Ayarlar-Telefon Hakında 7 Kere arka arkaya dokunmanız gerekmektedir.Ana menüde “Developer Options” yani “Geliştirici Seçenekleri” belirdiğinde “USB Debugging” – “USB hata ayıklama” özelliğini aktifleştirin. Bu işlemlerden sonra ise bilgisayarınız ile telefonunuz arasındaki bağlantı yapılmış olacaktır.

Android-Silinen-Fotoğrafları-Kurtarmak-4

4-Bağlantı kurulduktan sonra ise görseldeki gibi silinen ve geri getirilmek istenen bilgilerin türünü seçebiliyorsunuz.Hangi verileri kurtarmak istiyorsanız seçebilirsiniz.

5-Diğer gelen ekranda ise RSA anahtarı için onay vermeniz gerekmektedir.“Always accept” seçeneğini işaretleyerek sürekli onay vermeniz gerekiyor.Bu işlemden sonra cihaz yeniden başlatılabilir ve ekranda farklı açılır pencereler karşınıza gelebilir.Lütfen bekleyiniz işlemin devam etmesine izin veriniz.

Android-Silinen-Fotoğrafları-Kurtarmak-6

6-Seçtiğiniz bölümler için arama işlemi bittiği zaman size sonuçları sunacaktır.Yanında bulunan kutucukları işaretledikten sonra “Recover” butonuna tıklayın.

Android-Silinen-Fotoğrafları-Kurtarmak-7

Silinen dosyalar ve resimler için birçok program mevcuttur ama hepsinde başarılı olması beklenmesin nedeni ise telefon üzerine kurulan programlar ve oyunların silinmesi sebebiyle işlem başarılı gerçekleşmeyebilir.

Önceki İçerikWindows 10 Güncelleme Nasıl Açılır
Sonraki İçerikAndroid Uygulaması Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz