Android Cihazlar Nasıl Root Yapılır?

1
1416

Android işletim sistemine sahip cihazların diğer işletim sistemlerine göre en büyük avantajı,açık kaynak kodlu olması ve kolay bir şekilde kişiselleştirilebilen bir sistem olması diyebiliriz.Bu doğrultuda herhangi bir geliştiricinin Android işletim sistemi üzerinde oynamalar yaparak istediği gibi çalıştırılmasını sağlayabilir.Bu gibi durumlar için ise sistem üzerinden bazı izinler verilmesi gerekebilir.Bu verilen izinlere ise Android işletim sistemlerinde Root yapılmış / rootlanmış olarak adlandırılmaktadır.Root sistem üzerinde yapılabilecek tüm değişimler için tam yetki verilmesi anlamına gelmektedir.Yani Android işletim sistemi üzerinde değişiklik yapmak istiyorsanız yada farklı uygulamalar,oyunlar yüklemek istiyorsanız size root için bir izin isteyecektir.

Bizde bu yazımızda sizlere Root nasıl yapılır ve root işlemi için gerekli bilgileri vereceğiz…Root işlemi cihazınızı garanti kapsamı dışına çıkartır ve Oluşabilecek problemlerden Enkisa.com sorumlu değildir.

1-İlk olarak root işlemi için gerekli programları ve eklentileri bilgisayarımıza indirmemiz gerekmektedir.Buradan Kingo Root programını indiriniz.

2-İşleme başlamadan önce cihazın şarjı en az yüzde 50 olmalıdır.
3-Cihazın USB Hata Ayıklama modunun aktif olması gerekiyor.Bu işlem için ise kullandığınız Android telefondan Ayarlar > Cihaz Hakkında bölümüne giriş yaparak Yapı Numarası alanına 5 kere basmanız gerekmektedir. Daha sonra ise Geliştirici Modu aktif hale gelecektir.Bu işlemden sonra ise Geliştirici Seçenekleri bölümünden USB hata ayıklama seçmeniz gerekmektedir.

Root İşlemi
1-Kingo Root programını indiriniz ve bilgisayarınıza kurunuz.
2-Telefonunuzu bilgisayarınıza USB kablo ile bağlayınız ve tanımasını bekleyiniz.

android-root-yapmak

3-Ekrana gelen Root butonuna basınız ve işlemi başlatınız.Bu root yapma işlemi 3-5 dakika kadar sürebilir.Bu işlem bitene kadar telefon ile bilgisayar arasındaki bağlantıyı koparmayınız yada telefona müdahele etmeyiniz.Ayrıca cihazınızın ekranında da SuperSU izinleri talep edileceğinden cihazınızı da kontrol edin.

android-root-islemi

4-Root işlemi bittikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran karşınıza gelecektir.Cihazın daha stabil bir şekilde çalışması için ise telefonunuzu yeniden başlatınız.

samsung-galaxy-s4-rooting-finished

Bizde bu yazımızda sizlere Root nasıl yapılır ve root işlemi için gerekli bilgileri vereceğiz…Root işlemi cihazınızı garanti kapsamı dışına çıkartır ve Oluşabilecek problemlerden Enkisa.com sorumlu değildir.

Önceki İçerikGencaver Nedir?
Sonraki İçerikSteam için Yaz İndirimleri Başladı
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz