Alternatif ve Ücretsiz Medya Oynatıcı Programlar

1
1974

video-donusturme

Windowsun uzunca yıllardır yaşamımızda yer almasıyla birlikte sıkça kullanmış olduğumuz Windows Media Player alışkanlıklarımız arasında yer almaktaydı. Lakin teknolojinin aramıza kattığı yeni video türleriyle birlikte zamanla alışkanlıklarımızın aksine video oynatıcı yazılımlara ihtiyaç duymaya başladık. Yeni çıkan video ve media uzantıları günlük yaşamımızda da Windows Media Playerin yetersiz kalmasına sebep olmuş farklı yazılımlara yönelmemize ihtiyaç doğurmuştur. Şimdi ücretsiz ve alternatif olabilecek programlardan birkaçını sizlerle paylaşayım.

BS Player

bs-player

Kesinlikle uzun yıllardır favorim olan bu yazılım ihtiyaçlarınızı fazlasıyla görecektir. 2000 yılının en başından beri, BS.Player dünyanın en popüler görüntü oynatıcılarından biri oldu. Birçok sebepten dolayı popülerdir. Bu da tek bir şeyi göstermektedir. BS.Player, etraftan bulma düzgün ayar ve kodeklerle çalışanların veya zayıf bilgisayar özellikleri ile dağıtılanların aksine her zaman kullanıcıların dikkatlerini film izlemeye çeken ilk film oynatıcı yazılımıdır. Aynı zamanda, çok düşük İŞLEMCİ ve RAM gerektirir. BS.Player dünyanın her yerinde 70 milyondan fazla çoklu ortam kullanıcısı tarafından kullanılmaktadır ve dünya çapında 90’dan fazla dile çevrilmiştir.

Ücretsiz oynatıcımızın tüm indirilen sürümleri, rakip video oynatıcılarının ve oynatılabilir DVD oynatıcılarının indirme toplamını geçmiştir. Çünkü çok fazla işlem gücü kullanmaz, çok daha az düşük kapasite kullanan tüm bu bilgisayarlar için uygundur ama hala mükemmel görüntü ve ses kalitesine sahip olmak istiyorsanız.

Çoklu ortam oynatma, herhangi bir can sıkıcı teknik sorun, çok çok sık bu tür yazılım deneyimli sıkıntı yaratmamıştır – ve asla yaratmayacaktır. – Son fakat aynı derecede önemli – BS.Player medya oynatıcısı dünya halkı için bir üründür, aynı zamanda kullanıcılara dünya dilinde birçok ses ve görüntü dosyası izlemeye olanak sağlayan zengin altyazı seçenekleriyle donatılmıştır.

Programı İndirmek İçin : BSPlayer

Gom Player

gomplayer

Yine ücretsiz yazılımlar arasında popüler olan Gom Player, ücretsiz kaliteli bir video oynatıcıdır. GOM Player ile video dosyalarınızı sorunsuzca oynatabilir, alt yazı ekleyebilir, ses dosyasını okutarak dublajlı filmler izleyebilirsiniz. En önemlisi GOM Player, bilgisayarınızın performanısa uygun olarak çalışır… GOM Player yazılımının en önemli özelliği her video dosyasını sorunsuz ve hızlı bir şekilde açabilmesidir. Henüz indirme işlemi tamamlanmamış video dosyalarını dahi indirildiği kadarıyla görüntüleyebilmenizi sağlamaktadır, bozuk video dosyalarını da oynatabilmektedir. DVD ve VCD disklerinizi oynatabilir, film ile aynı isimdeki altyazıları otomatik olarak gösterebilir.

Altyazı ile ilgili çok gelişmiş bir destek sunar, kendi içerisinde tümleşik olarak bir altyazı editörü de barındırmaktadır. Programın kurulumundan hemen sonra gelen sihirbazı ile bilgisayarınız için en uygun şekilde kullanabilmenizi sağlar. Neredeyse tüm video ve ses formatlarını çok hızlı bir şekilde görüntülemenizi sağlar.

Ekran görüntüsü yakalama, m3u, pls, asx gibi oynatma listelerini destekleme gibi ek özellikleri de barındırmaktadır. Son derece kolay bir kullanıma ve basit bir arayüze sahip GOM Player yazılımının en beğendiğimiz özelliklerinden biri de kablosuz fare ile kolaylıkla yönetebilmesidir.

Programı İndirmek İçin : Gom Player

VLC Media Player

vlc-media-player

VLC Player (VideoLAN) çok kullanışlı bir video çalar programıdır. MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, mp3, ogg vb.. birçok formatı desteklediği gibi DVD, VCD ve canlı video izleme olanağı sağlar. VLC codec paketlerini kendi içinde taşır, bu nedenle ayrı bir codec paketi yüklemenize gerek yoktur. Ücretsiz olan bu program ile başka bir video player kullanmanıza gerek kalmayacaktır.

Programı İndirmek İçin : VLC Media Player

The KMPlayer

kmplayer

KMPlayer, AVI, ASF, WMV, AVS, FLV, MKV ve diğerlerini de kapsayan çok çeşitli dosya biçimlerini destekleyen hafif bir ses ve video oynatıcısıdır.

Önceleri bir ortam oynatıcısı seçmek çok kolaydı. Ancak yakın zamanda Winamp, Windows Media Player ve hatta iTunes gibi klasik ortam oynatıcılara eklenen çok sayıda yeni özellik ve güncelleştirme, uygulamaları fazlasıyla şişirdi. Bu şişen uygulamalara taze bir alternatif arayanlar için, KMPlayer iyi bir alternatif olabilir.

Programı İndirmek İçin : The KMPlayer

Elbette ki piyasada media oynatıcı olarak daha fazlasını da bulmak mümkün. Daha fazla ücretsiz media programı için Windows Media Player’a Alternatif Olarak Kullanabilecek Programlar isimli yazıyı inceleyebilirsiniz.

Önceki İçerikÜcretsiz Video Dönüştürücü Yazılımlar
Sonraki İçerikLg Optimus L5-L7-L9 Whatsapp İndir
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz