Alexa No Data Sorunu ve Çözümü

0
1661

Bir site sahibiyseniz Google ve benzeri araçlar arasında aranız iyi olması gerekmektedir.İnternette site sahiplerinin amaçları arasında ise ilk sıralara çıkmak ve sitenizin tanıması vardır.Eğer ilk sıralara çıkmak istiyorsanız bazı işlemleride yapmanız gerekiyor.Bu durumlardan biride sitenizi Alexa ile doğrulamaktır.Özellikle bu doğrulamayı yapmadıysanız siteniz bir süre sonra Alexa sıralamasında görülmeyebilir.Eğer siz sitenizi doğrulamasını yapmazsanız Alexa “No Data“ gibi bir sorun ile karşılaşabilirsiniz.Dediğimiz gibi ekleme yapmazsanız O siteyi dünya sıralamasına koymaz ve siteyle ilgili herhangi bir istatistik de göstermez.Normal sitelerde Alexa değerlerini almanız için 1 hafta yada daha fazla bir sürede yer alması değişebilir.Tabi bu durumu kısaltmanında yöntemleri mevcuttur.

Alexa sıralamasında No Data gibi sorun ile karşılaşırsanız paniğe kapılmayın ve vereceğimiz işlemi yaparak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.Aslında bu bir sorun değil Alexa’ya sitenizi girdiğinizde belli bir sıralama yerine No Data yazıyorsa bir hata değildir, sitenizin hiti ya azdır yada siteniz Alexa güncellemesi geçirmediğinden dolayı belli bir sıraya girememiştir,

No Data sorununu nasıl hızlı çözebiliriz?
İlk olarak Alexa’ya kayıt olunuz ve site araçları bölümünden Site ekleme bölümüne geliniz.Daha sonra ise Siteniz için bir kutucuk açılacaktır.Buradan eklemek istediğiniz siteyi yazınız.

alexa-claim-site-ekleme

Burada 3 farklı yöntem ile sitenizi Alexa’ya ekleyebileceğiniz anlatmaktadır.
1-İlk olarak siteniz için bir doğrulama dosyası verecektir.Bu dosyayı siz sitenizin bulunduğu kök dizine atarsanız doğrulama işlemini tamamlamış olursunuz.
2-Kod yöntemi ile ise yani 2. yöntemde..Vereceği kodu Head tagları arasına eklerseniz ve daha sonra doğrula dedikten sonra doğrulama işlemi başlayacaktır.
3-Ücretli olarak ir doğrulama yani Alexa için belirli paketler vardır.Siz bunlardan birini satın alırsanız işlem olacaktır.

İşlem bu kadar yani siz hangi işlemi yaparsanız yapın kısa süre sonra Alexa No Data sorunu çözülecektir…

Önceki İçerikWindows 10 Varsayılan Uygulama Ayarları
Sonraki İçerikrtl120.bpl Eksik Hatası Çözümü
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz