Akvaryum Nasıl Yapılır?

0
5663

Yazımızda profesyonel akvaryum modeli ve amatör olarak dizayn edebileceğiniz akvaryum modelini ele alacağız. Hangisi kolayınıza geliyorsa o akvaryumu yapıp, birbirinden renkli balıklar ile evinizin bir köşesinde huzurlu bir ortam oluşturabilirsiniz.

Amatör Akvaryum Yapımı

Büyük boy bir cam kavanozun alt kısmını (yaklaşık sekizde birlik kısmını) akvaryum kumu ile doldurun. Çok ucuz fiyatlara akvaryum balığı satan yerlerden alabilirsiniz. Bir de oksijen devirdayimi için, iki üç adet akvaryum bitkisi alıp bu kuma ekin. Ortalama olarak bir hafta kadar kumu suda bekletin, bitkiler biraz büyümeye başlayınca kavanoz akvaryumunuzun içerisini balıklar ile doldurun. Kavanozdaki suyun her akşam üçte ikisini boşaltıp, yerine yenisini doldurun. Suyun tamamını boşaltmayın, çünkü balıklarınız bu suya alışmıştır, su değişikliği balıklara iyi gelmez.

Profesyonel Akvaryum Yapımı

Öncelikli olarak yapacağınız akvaryumun boyutlarını belirlemelisiniz. 30*60, 40*80 artık bu tamamen size kalmış. Boyutları belirledikten sonra bir camcıya gidip bu boyutlarda akvaryumunuzun camlarını kestireceksiniz. İdeal olarak taban çapı, 20 cm genişlik, 60cm uzunluk ideal olacaktır. Dikdörtgen olması sebebiyle iki eş, iki eş olarak dört yanal yüzey için daha cam kesimi gerekecek. 20*60 lık olan kısım taban içindi. Birinci yan yüzey kısa kenara bakacak ayrıca, taban cam kalınlığına girecek bir yüzeye sahip olmalı. Bu yüzden genişliği 20cm, uzunluğu 30+taban camının kalınlığı şeklinde olmalıdır.

 

Bu ölçülerden iki cam kesirmelisiniz. Diğer yan yüzeyler için 60cm uzunluk yine 30+taban camının kalınlığı boyutlarında genişliği olan iki diğer yüzey için de cam kestirmelisiniz. Beş camı bir camcıda silikon yardımıyla içerden ve dışarıdan birbirine yapıştırmalısınız. Sağlamlık için, yan köşelere metal köşebent ile iskele atmanızı önermekteyiz.

 

Bu ölçülerde yapacağınız bir akvaryumun boyutları 20*60*30=36000cm3’tür. Yani böyle bir akvaryum 36litre su alır. Orta boy bir su motoru, su ısıtıcısı, zemine renkli taşları da ilave ettiniz mi akvaryumunuz hazır. Tek eksik balıklarınız onları da alıp, evinizin en uygun noktasında dinlendirici bir ortam oluşturmanız artık mümkün.

 

Tavsiye olarak akvaryumunuza iki adet salyangoz ve üç adet otsu tatlı su bitkisi koymanızı öneririz. Ancak salyangoz sayısının artmamasına ve bitkinin fazla büyüyüp balıkların yaşam alanını daraltmasına engel olun.

Önceki İçerikSurvivor 2017 Başvuru – Survivor 2017 Ne Zaman Başlayacak
Sonraki İçerikKombi Bakımı Nasıl Yapılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz