Akıllı Telefonun Pil Ömrü Nasıl Arttırılabilir?

1
1858

Teknolojinin en çok kullanılan araçları bildiğiniz gibi herkesin kullandığı akıllı telefonlar ve tabletler diyebiliriz.
İnternet sayesinde hayatımızın büyük bir çoğunluğunu sosyal medyada yada oyun oynayarak geçiyoruz.Gerek fotoğraf paylaşıyoruz gereksede arkadaşlarımızı takip ederek vakit geçiyoruz.Tabi işler böyle oluncada kullandığımız cihazlarda şarj sorunları ortaya çıkıyor ve bataryalarımız bize yetmiyor.Akıllı telefonlarda pil ömrü arttırmak zordur ama birkaç yöntem ile daha uzun gitmesini sağlayabiliriz.

Telefonda Pil Ömrü Nasıl Artar?
Akıllı telefonlarda yada tabletleri genel olarak çok hızlı şarjı bittiği için şarj aletlerine takılı olarak kullanmaktayız ve buda biraz sıkıntılı bir durum diyebiliriz.Sizde şarj sürenizi arttırmak istiyorsanız ilk olarak şunu yapabilirsiniz.Akla ilk gelen durum ise bataryalı kılılardır.Tabi bu işlem şarjınızı 2 katına çıkaracaktır ama bizim size anlatmak istediğimiz bu Pil Ömrü Nasıl Artırılabilir yada nasıl Artırılabilir onu anlatmak istiyoruz.

Pil Ömrünü Arttırma Yöntemleri
-Eğer kullanmıyorsanız yer bildirimi için GPRS özelliğini kapatabilirsiniz
-Ekran parlaklığını azaltabilirsiniz
-Sürekli internet ile işiniz yoksa ihtiyacınız olduğunda internet özelliğini açabilirsiniz.
-Otomatik güncellemeleri kapatabilirsiniz
-Özellikle cihazda bulunan uygulamaların arkaplanda çalışmasını durdurmak gerekir.Mümkün olduğu sürece arkaplanda çalışan uygulamaları kapatabilirsiniz.

Bu yöntemler sayesinde cihazınızın pil ömrünü biraz daha arttırabilirsiniz.Yani yukarıda belirttiğimiz gereken ayarları yaptığınız sürece pil ömrünüz eskisinden biraz daha arttacaktır ve daha fazla kullanabilirsiniz.

Önceki İçerikiTunes Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?
Sonraki İçerikÇayın Faydaları ve Zararları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

  1. Akıllı telefonların pil ömürleri neyseki günden güne artıyor. En başta bir gün ile sınırlı olan şarj süreleri şimdilerde rahat rahat 2 güne ulaşıyor. Öyle sanıyorumki birkaç yıla bu süre 3-4 günü rahatlıkla bulacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz