Akıllı Telefonlarda Fotoğraflar Nasıl Yedeklenir?

0
1192

Son zamanlarda en çok yapılan işlemlerden biriside akıllı telefonlar ile çekilen Fotoğraflar ve bu Fotoğrafları sosyal medya aracılığı ile paylaşıp diğer kullanıcılar ile paylaşmak oldu diyebiliriz. Hergün birçok fotoğraf çekiyoruz ve bunların üzerinde çeşitli oynamalar yapıyoruz.Tabi bu fotoğrafların hepimiz için bir anlamı olabilir ve silmek istemeyebiliriz.Bu gibi durumlar için ise onları saklamak isteyebiliriz yada farklı yerlere yükleyerek korumak isteyebiliriz.Bu konumuzda ise akıllı telefonlar yada tabletler ile çektiğimiz silmek istemediğimiz resimleri nasıl yedekleyebiliriz yada saklayabiliriz onu göreceğiz.

Fotoğrafları saklamak yada yedeklemek için birçok yöntem var.Bunları kullanmak ise fotoğraf çekmekten daha kolay diyebiliriz.Fotoğraflarımızı neden yedeklemek isteyebiliriz diyorsanız akıllı telefonumuz düşebilir bozulabilir yada çökebilir.Bu gibi durumlar için belirli aralıklarda cihazımızda bulunan bilgileri yedeklemek gerekebilir.

1-Fotoğraflarınızı bulut sunuculara yükleyebilirsiniz
Fotoğraflarınızı ücretli yada ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bulut sunuculara yükleyerek saklayabilirsiniz.Bu işlemi internet aracılığı ile yapabilirsiniz.Yani Wifi yada Data olarak internet bağlantısına sahip olmanız gerekmektedir.Aksi halde yedekleme işlemi yapamazsınız.Tabi bu bulut sunucu ile yapılan yedekleme işlemi biraz uzun sürebilir o yüzden belirli aralıklarda yaparsanız iş yükü daha az olacaktır.

2-En kolay ve ilk akla gelen yöntem bilgisayarınıza yedekleme yöntemidir
Akıllı telefonunuzdaki yada tabletinizdeki fotoğraflarınızı data kablosu ile bilgisayarınıza yedekleyebilirsiniz.Bu işlem gayet basit ve hızlı bir yöntemdir.Aynı zamanda internet bağlantısı istemez ve istediğiniz zaman hızlı bir şekilde fotoğraflarınıza ulaşabilirsiniz.

Bu durumda istediğiniz sistemi seçebilir ve yedekleme işlemini yapabilirsiniz.Burada dikkat etmeniz nokta ise yedekleme işlemini mutlaka belirli aralıklarda yapmalısınız.Aksi halde cihazın başına gelecek bir problem tüm fotoğraflarınızın silinmesine neden olabilir ve geri gelmeyecektir.

Önceki İçerikiCloud Şifremi Unuttum Telefonum Kilitlendi
Sonraki İçerikAndroid Rehberinizi iPhone’a Nasıl Aktarırsınız?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz