2014 Yılı Askerlik Yerleri ve Celp Dönemleri

0
1201

df2f_askerlik1300x1712680853.jpg
2014 Yılı Askerlik Yerleri ve Celp Dönemleri

Bu yıl yoklaması yapılacaklar ile okullardan işliği kesinler veya mezun olanların yoklamaları tabi olduğu doğumun ilk celp dönemi bitimine kadar yapılacaktır. (Örnek: 1993 doğumlu yükümlerin yoklama işlemi 01 Ocak 2012 tarihinde başlayıp 24 Şubat 2013 (muhtemel) tarihine kadar yapılacaktır.) 1111 Sayılı Askerlik Kanununun 5837 Sayılı Kanunla değiştirilen 25’inci maddesi gereğince TRT kanalı ile duyuru yapılacaktır. TRT aracılığı ile yapılan duyurular tebligat yerine geçecektir.
Bulunduğunuz yer askerlik şubesine müracaat ederek, yukarıdaki tarihler arasında yoklamanızı yaptırmanız gerekmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ilçe dışında ikâmet etmekte iseniz bölgesinde bulunduğunuz askerlik şubesine başvurunuz.

Yoklamanızı Yaptırmak Üzere Askerlik Şubesine Gelirken Aşağıdaki Belgeleri de Yanınızda Bulundurunuz.

* Nüfus Hüviyet Cüzdanı, (T.C.Kimlik Numarası Bulunan)
* 2 adet fotoğraf,
* Diploma aslı ve fotokopisi,
* Bonservis, sertifika veya kurs belgesi aslı ve fotokopisi,
* Trafik sürücü belgesi ve fotokopisi,
* Hastalık ve arızalarına ait rapor veya tedavi belgelerinin aslı ve fotokopisi,
* Bölgenizde Verem Savaş Dispanseri varsa, verem taraması sonuç belgesi (varsa).
Yoklama sırasında sağlık durumunuzun tam olarak tespit edilebilmesi için varsa önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz hastalıklara ait tedavi belgeleri ile raporlarınızı yanınızda bulundurunuz ve muayene sırasında durumunuzu tabiplere mutlaka bildiriniz.

.Öğrenci, hapis, yurtdışında işçi veya işveren olarak bulunuyor veya hastanede yatıyor iseniz, ilgili kuruluşlardan veya konsolosluklardan alacağınız bu durumunuzu belirten belgeleri yoklama süresi içinde askerlik şubesine gönderiniz veya gönderilmesini sağlayınız.

Yoklamanızı süresi içinde yaptırmadığınız veya mazeretinize ait belgeleriniz askerlik şubesine ulaşmadığı takdirde yoklama kaçağı suçunu işlemiş olursunuz ve hakkınızda suç dosyası hazırlanarak ilgili makama gönderilir.

Önceki İçerikİphone 5 İle Bilgisayardan İnternete Nasıl Girilir
Sonraki İçerikNokia C3 Yurtdışı Aramaları Nasıl Engellenir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz