2013 Yeni Yılda Evde Neler Yapılır

0
1501

Evde kutlanan yılbaşının daha özel ve daha sıcak olacağı şüphesiz olsa da evde kutlanan geleneksel bir yılbaşı için planlama, süsleme, yemek ve lojistik gibi çeşitli konular vardır.

Yeni yılı evde karşılamak için yapacağınız hazırlık saatlerini düşünün. Konuklar açısından hoş ve dinlendirici bir tatil olsa da aileyi ağırlamak stresle dolu bir zamandır. Yılbaşı yemeğinin yanı sıra süsleme, herkesin kalacağı bir oda ve yemekten sonra temizlik de vardır. Ev sahipleri konuklar için her şeyin uygun olup olmadığıyla meşgul olduğundan nadiren eğlenme fırsatı bulurlar.

Önceden Planlama

Yılbaşı evde ya da dışarıda olsun yer, yemek ve eğlence açısından ileri düzey planlama gerektirir. Eğer yılbaşını dışarıda geçirmeyi düşünüyorsanız istediğiniz yerde yer bulabilmek için aylar öncesinden bir ziyafet alanında yer ayırtmak zorundasınız. Ayrıca bir salon ya da başka bir tesis kullanıyorsanız yemeğin kendisinin de aylar önceden planlanması gereken bir servis kurumu bulmalısınız. Gerçekçi olmak gerekirse her şey önceden yapıldığı için bu yılbaşını daha da kolaylaştırır. Yine de son anda değişiklikler ya da kontroller olabilir ama önemli olan kısımlar önceden halledilmiş olur. Eğer yılbaşı yemeği için bir restorana gitmeyi düşünüyorsanız hayal kırıklığına uğramamak için mümkün olduğunca erken rezervasyon yaptırın. Seçkin restoran ve iyi yemek kuruluşlarının çoğu erkenden rezervasyon alırlar.

Bu kadar erken planlama yapmanız gerekmese de evde yılbaşı kutlamak da kabaca aynıdır. Menüyü planlamak ve konuklar açısından karışıklıkları önlemek için davetiyeleri erken dağıtmak iyi bir fikirdir. Küçük bir eviniz ya da apartmanınız varsa ve yemeğe çok sayıda insan davet etmeyi düşünüyorsanız herkesin rahatı açısından dışarıda yemeği düşünebilirsiniz.

Kombinasyon

Geleneksel bir yılbaşı geçirmek ve aynı zamanda dışarı da yemenin rahatlığını tatmak istiyorsanız ikisini birleştirebilirsiniz. Akşam yemeği için bir restorana gidebilir ve tatlı ve kahve için eve dönebilirsiniz. Bunun tam tersini de yapabilir, dışarıda yılbaşından önce evde bir kokteyl partisi verebilirsiniz. Bu seçeneklerin her biri planlama ve yemek hazırlamayı önlemekle birlikte konuklarınızı evinizde ağırlamanıza imkân verir. Eğer yeni yıl hediyeleri de düşünüyorsanız bunu yemekten önce ya da sonra evinizde yapabilirsiniz.

Eğer evde biraz vakit geçirdikten sonra dışarıda yılbaşı kutlamayı planlıyorsanız konuklarınızı biraz dolaşmaya çıkarmayı deneyebilirsiniz. Soğuk ya da kışlık bir bölgede yaşıyorsanız bazı konuklarınız kötü hava koşullarında araba kullanmak istemeyebilir. Bir araba kiralayıp konuklarınızı evlerinden alıp daha sonra restorana oradan da eve bırakmak harika bir şey olur.

Yılbaşının dışarıda mı yoksa evde mi olacağına karar vermek zordur, özellikle de geleneksel olarak hep evde kutladıysanız. Biraz dikkat ve önceden planlamayla yılbaşını dışarıda geçirmek ailedeki herkes için yeni bir gelenek başlatabilir.

alıntı

Önceki İçerik2012 Ziraat Bankası Banko Asistanlığı Sınavı Ne Zaman
Sonraki İçerikYeterlilik Sınav Konuları ve Muhtemel Soru Dağılımları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz