Solaryum Nedir?



0
2594

Varlığımızı çoğu zaman bir birey olarak önemseriz. Tabi ki bize ait olan vücudumuzu da aynı şekilde. Yazın güneş ışınlarına oldukça maruz kalırız, bu da eşit dağılmayan ışınların ten rengimizi farkı açılardan farklı renk tonlarına sokması demektir. Böyle olunca da hoşa gitmeyen görüntülerin ortaya çıkması, bizi oldukça rahatsız eder. Bunun için insanlar ten renginin vücudunun her yerinde uyumu yakalaması için solaryumu tercih eder. Solaryum vücudu farklı şekilde bronzlaştıran bir cihazdır. Yani ışınlar yapaydır ve vücut bu ışınlarla bronzlaşır. Bu cihazlar insan vücutlarıyla uyumludur yani, kabin şeklinde cihazlar olup cihazın alt tarafından ve üst tarafından vücuda yayılan ultraviyole ışınlar için tüpler bulunur. 

Solaryum cihazların, vücut için güneşin gösterdiği etkiyi gösterir.

Güneş ultraviyole ışın yayıyorsa, solaryum için geliştirilen cihazlar da UV yani morötesi ışınlarının yayarak vücudu radyasyona maruz bırakırlar. Gün ortasında güneşlenmek oldukça tehlikelidir. Fakat solaryum cihazları gün ortasında güneşin yaydığı ışınların toplam beş katını yayabilmekte ve bunu on dakika içerisinde vücuda nüfuz ettirebilmektedir. Bu zararın etkilerini siz düşünün. Solaryum cihazları vücudunuza bir kerede güneş ışığının radyasyonunu aşan ışını size veriyor. Bu cildiniz için oldukça sağlıksız bir durumdur.

İlerleyen zamanlarda cilt kanseri riskinizi birden arttırmış olacaksınız. 

Yapılmış olan bilimsel çalışmalarda görülüyor ki, solaryum ışınının zararlı etkisi vücuda büyük ölçüde zarar veriyor. Deri hastalıkları, vücudun içine işleyen ışınlardan dolayı ciddi cilt bozuklukları gibi olumsuz etkiler bunlardan bazıları. Solaryuma girerek güzel bir cilt görümüne sahip olacağınızı düşünüyorsanız, bunun zararlı etkilerini de göz ardı etmeyin. Çünkü solaryum cildi güzelleştirmez aksine zarar verir ve erken cilt yaşlanmalarına, ciltte deri sarkmalarına neden olur. Size, solaryumdan uzak durmanızı öneririz. Eğer ten renginizin dilediğiniz gibi olmasını isterseniz de gün ortasından sonra bronzlaşmayı deneyebilirsiniz. Bunu günlük ve sürekli biçimde yapabilirseniz yaz aylarının en hoş ten rengine sahip olabilirsiniz. Böylece hem cilt sağlığınızı korumuş olursunuz hem de doğal yoldan cilt renginizi farklılaştırmış olursunuz. Solaryumu böylece tercihleriniz arasından çıkarın.

Önceki İçerikHız Sabitleyici Nedir?
Sonraki İçerikGizli Numara Açma Kapatma Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz